Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Training: Ik leer leren

Kinderen leren bij deze training hoe ze moeten leren.

Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en 'goed in je vel zitten' minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen. Ondanks hun inzet gaat het leren bij veel kinderen in de brugklas  gepaard met stress en tegenvallende resultaten.

Voor deze jongens en meiden is het belangrijk dat zij leren hoe te leren. De 'Ik leer leren'  training  biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Hier ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren.

Wil je je goed voorbereiden op de brugklas? Of misschien kom je er na een periode in de brugklas achter dat het niet zo makkelijk gaat als je dacht.
De training is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar tot en met jongeren op het voortgezet onderwijs.


Inhoud van de lessen
Les 1: Wat is leren? En welke leerstijl past er bij jou?
Les 2: Positieve gedachten geven je meer zelfvertrouwen en motivatie om te leren? (groeimindset)
Les 3: Plannen en organiseren.
Les 4: Concentreren: hoe komt het dat het soms niet lukt?
Les 5: Hoe onthoud je de lesstof op een manier die past bij jouw leerstijl?

Kosten
De groepstraining (vijf lessen van anderhalf uur) heeft een landelijke vaste prijs van €150,-, exclusief de kosten van het werkboek (€32,50). De groepsgrootte is 3-6 kinderen.
De training kan je ook individueel volgen. Dit zijn vijf bijeenkomsten van één uur. De kosten zijn dan €60,50 per bijeenkomst, exclusief de kosten van het werkboek. De genoemde prijzen zijn inclusief btw. De factuur wordt per mail verzonden. 

Deze training wordt gegeven door Marieke van der Borg.

De training start op meerdere momenten in het jaar. 
Na de zomervakantie starten er weer twee nieuwe groepen in Apeldoorn. Eén voor basisschoolleerlingen en één voor leerlingen op het voortgezet onderwijs:
 
Vanaf 17 september '19 start er een nieuwe groep voor leerlingen op het voortgezet onderwijs. De lessen zijn van 15.30 uur - 17.00 uur.  
Data: 17-09-2019 | 24-09-2019 | 01-10-2019 | 08-10-2019 | 15-10-2019
 
Vanaf 19 september '19 start er een nieuwe groep voor basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8. De lessen zijn van 15.30 uur - 17.00 uur. 
Data: 19-09-2019 | 26-09-2019 | 03-10-2019 | 10-10-2019 | 17-10-2019 
 
Ook 1-op-1 begeleiding is mogelijk, hierbij kan ik nog meer inzoomen op de leerbehoefte van uw kind en zijn de lessen wat flexibeler in te plannen. 

Neem gerust contact op als u meer informatie wilt over één van de bovenstaande opties of als u uw kind wilt aanmelden voor de training. Contact opnemen kan via onderstaand formulier. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.