Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Waar staan we voor met onze leerbegeleiding?

BasisTalent zet in op een combinatie van succesfactoren
Kortweg geloven we in begeleiding door professionals die een persoonlijke band hebben met de kinderen. Ook geloven we dat digitale ondersteuning om het leren te faciliteren een zeer waardevolle aanvulling betekent voor het leerproces. Een combinatie van begeleiding op locatie en online ondersteuning: daar staan we voor! We zetten in op de talenten van kinderen en werken aan een intrensieke motivatie om succeservaringen op te doen en stappen in de leerontwikkeling te zetten.

Effectief en helemaal van deze tijd!
BasisTalent leerbegeleiding is uniek in haar aanpak: altijd persoonlijk, altijd op maat en met online ondersteuning.
Leren is niet vanzelfsprekend: soms is een helpende hand meer dan gewenst. BasisTalent neemt iedere hulpvraag serieus. Soms is méér nodig, en soms volstaat een klein duwtje in de rug. Basistalent anticipeert hierop met haar begeleidingsvormen. 

Onze zorg
BasisTalent staat voor ondersteuning-op-maat. Iedereen is anders, en daarmee ook iedere hulpvraag. 
We zijn een doelmatig ingestelde onderwijsdienst: we bieden hulp aan iedereen met een leerbehoefte, en vaak is haast geboden. We spelen praktisch in op de leerbehoeften van de leerling.
BasisTalent hanteert maximaal 10 werkdagen voor het in kaart brengen van de leerbehoefte of hulpvraag.
Aansluitend wordt gestart met de leerbegeleiding. De leerbegeleiding vindt plaats op locatie en wordt tegelijkertijd online ondersteund. Deze leerbegeleiding strekt zich uit over minimaal 10 weken. Een dergelijke periode doet recht aan de beantwoording van de leerbehoefte, en biedt ruimte om tot resultaat te komen.
Na afloop van de periode vindt een evaluatie plaats en wordt hier kort verslag van gedaan. In overleg wordt besloten of in de leerbehoefte inmiddels is voorzien, of dat een vervolgtraject wenselijk is.
BasisTalent werkt met een grote groep professionals, met een veelheid aan specialismen. We matchen de hulpvraag met de begeleider die deze hulpvraag het beste kan oppakken. Zo garanderen we dat de hulp altijd van een kwalitatief hoog niveau is.

Onze werkwijze
BasisTalent biedt de helpende hand: we bieden directe ondersteuning op locatie, en spelen in op de hulpvraag of leerbehoefte die er ligt. We maken daarbij gebruik van ervaren professionals, die naast fysieke begeleiding óók gebruik kunnen maken van online leermiddelen. Zo wordt leren dynamischer, en kan op ieder moment en op iedere plek plaatsvinden (anytime, anywhere). Vragen van leerlingen doen zich immers niet alleen voor tijdens de uitleg, maar nog veel vaker tussentijds. Online kan hier veel gemakkelijker op worden ingespeeld. Dit is vaak allesbehalve vanzelfsprekend, maar vanuit onze visie op onderwijs een belangrijk vertrekpunt.
De begeleider is nog gewoon op locatie beschikbaar gedurende een vooraf afgesproken aantal uren, maar faciliteert de leerling óók van tijd tot tijd digitaal. Zo wordt leren afwisselender en effectief!
We vertrekken vanuit een pedagogisch optimistische visie, en kijken naar wat (wel) kan en mogelijk is. Op basis van reeds beschikbare informatie stelt de begeleider een plan op voor de komende tien weken.

Onze aanpak
We vinden het heel belangrijk dat een hulpvraag of leerbehoefte zo snel mogelijk wordt opgepakt. Bij ons geen langlopende procedures of wachtlijsten, maar snelle actie.
Zodra een aanmelding bij ons binnenkomt wordt hier onmiddellijk op ingespeeld: we nemen contact op, en gaan tegelijkertijd op zoek naar de juiste vorm van begeleiding. Indien nodig wordt direct een match gemaakt met een professional die de noodzakelijke expertise in huis heeft. Deze zal een snelle maar zorgvuldige inventarisatie maken van de hulpvraag. Binnen tien werkdagen is de aanvraag omgezet in daadwerkelijk hulp.

Onze mensen
BasisTalent werk samen met mensen met hart voor goed onderwijs.
Onze begeleiders staan direct voor u klaar, en weten een hulpvraag of leerbehoefte altijd binnen maximaal tien werkdagen om te zetten in daadwerkelijke begeleiding. Dat kenmerkt de organisatie, en is daarmee één van onze belangrijkste pijlers.

Onze leerbegeleiders zijn gediplomeerde professionals: we werken met mensen die standaard PABO-gediplomeerd zijn (basisonderwijs) of een Lerarenopleiding hebben doorlopen (VO), maar daarnaast veelal aanvullende of verwante studies hebben gevolgd, variërend van een of meer universitaire of HBO-masters op het gebied van Special Educational Needs (SEN) of Orthopedagogiek.